Lilian Beleeft

Voor de Instatour van HarperCollins mocht ik dit (jeugd)boek lezen. Hoewel ik niet vaak jeugdboeken lees, sprak de flaptekst me wel direct aan. Er gaan geruchten dat dit de nieuwe Harry Potter is, maar of ik het daarmee eens ben..?

Flaptekst
Amari Peters heeft altijd al gedacht dat haar vermiste broer Quinten nog leeft. Op een dag vindt ze in zijn kast een geheimzinnige, tikkende koffer, met daarin een uitnodiging voor een test bij het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken. Dáár zou haar broer kunnen zijn! Maar dan moet ze wel even heel snel gaan geloven in dingen als tovenaars, elfjes, buitenaardse wezens en andere bovennatuurlijke zaken… In deze nieuwe wereld kan Amari achterhalen wat er met Quinten is gebeurd. Maar dat is lastig als een slechte tovenaar de touwtjes in handen heeft, haar leeftijdsgenoten háár als een bedreiging zien en haar eigen bovennatuurlijke talent bovendien hartstikke illegaal blijkt. Hoe kan ze de test van het Bureau doorstaan?

Mijn Mening
Ik werd een beetje huiverig op het moment dat ik om mij heen diverse opmerkingen kreeg over dat dit boek bestempeld werd als de nieuwe Harry Potter. Want op zo’n moment zijn de verwachtingen hoog en kan het dus ontzettend tegenvallen.

Bij binnenkomst heb ik dit boek met open mond staan bewonderen. Die cover is zó mooi, met de glinsterende titel en de bol. Het voegt echt wat toe aan deze hardcover. Ook van binnen heeft het boek mooie illustraties bij de hoofdstukken staan. Ik hou er van!

Het begin van het boek maakt je gelijk nieuwsgierig en ik werd helemaal in het verhaal gezogen. De schrijfstijl is zeer vlot en absoluut niet te jeugdig. Hier en daar vond ik de zinsopbouw zelfs best ‘volwassen’ voor een jeugdboek, maar ik weet niet hoe de doelgroep van dit boek dat zal ervaren.

De beschreven wereld bij het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken vind ik echt geweldig. Feeën, elfjes, tovernaars.. Je kan het zo gek niet bedenken of het zat erin, en het was met een leuke dosis humor verwerkt. Je leert Amari en haar vrienden (en vijanden) goed kennen
Het verhaal blijft het hele boek spannend en er is voldoende actie om door te blijven lezen. Ik had het dan ook in no-time uit! Door de humor blijft het ook een luchtig verhaal,

Ik ben echt positief verrast door dit jeugdboek, en ben dan ook van mening dat dit er echt eentje is ‘voor alle leeftijden’. En dat is dan direct ook de grootste gelijkenis met Harry Potter. Hier en daar zou je kunnen denken dat er meer gelijkenis is, maar ik zou dit boek niet direct ‘de nieuwe Harry Potter’ noemen. Het is voor mij een uniek verhaal, met een eigen karakter en sfeer.

Ik heb weer een nieuwe favoriet die ik de komende tijd vaak kado zal doen, en niet alleen aan de jeugdige lezers om mij heen 😉

Overige info
ISBN: 9789402707397
Uitgever: HarperCollins
Libris | Amari en de Nachtwachters, B.B. Alston

Ik heb dit boek gekregen, maar dit heeft geen invloed op mijn mening

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *