Lilian Beleeft

LS Amsterdam organiseerde een thrillerleesclub voor het nieuwe boek van Daniel Cole; Mimic. Ik werd ontving een exemplaar van deze thriller, en heb deze met veel plezier gelezen!

Flaptekst

Daniel Cole keert met Mimic terug naar de wereld van zijn Ragdoll-serie, met een zenuwslopend nieuw verhaal over een seriemoordenaar die ’s werelds grootste kunstwerken nabootst… met de lichamen van zijn slachtoffers.

  1. Rechercheur Benjamin Chambers en zijn sidekick Adam Winters zijn op het spoor van een seriemoordenaar die een bizarre passie heeft voor het imiteren van de grootste kunstwerken uit de geschiedenis, met behulp van de lichamen van zijn slachtoffers. Maar de zaak loopt dood door gebrek aan bewijs. De moordenaar gaat ondergronds, zijn verzameling is niet af. Zeven jaar later komt rechercheur Marshall met nieuw bewijs en haakt zij aan om de zaak te heropenen. Dat brengt evenwel ook een nieuwe golf van gruwel op gang. Het team bewandelt een dunne lijn tussen het zoeken naar gerechtigheid en het spelen voor eigen rechter in hun jacht op een monster dat veel gevaarlijker en intelligenter is dan wie ook ooit had verwacht…

Mijn mening

Een aantal jaar geleden heb ik Ragdoll gelezen van Daniel Cole, welke ik al zeer aangenaam vond om te lezen. Later zijn er nog 2 delen uitgekomen in die serie, maar (zoals zoveel boeken) heb ik die helaas nog niet gelezen.
Gelukkig is Mimic een stand alone! Je hoeft dus niet de voorgaande trilogie gelezen te hebben.

Het meest opvallend vind ik de schrijfstijl van Cole. Zelden lees ik boeken die zo vlot lezen, ik ben daadwerkelijk door het boek heen gevlogen! Ook zit er enige humor in het boek die ik erg kon waarderen.
De spanning is zeker aanwezig, maar het is niet een thriller die mij uit mijn slaap heeft gehouden. Wel heeft het de hele tijd mijn aandacht weten te houden. De verwijzingen naar de kunst vond ik ook erg interessant om te lezen.
Als lezer weet je al vrij snel wie de dader is. Hoewel ik graag zelf aan het puzzelen ben, vond ik het ook leuk om te lezen hoe de personages zelf de dader wisten te ontmaskeren.

Tot slot zijn de personages goed uitgewerkt. De persoonlijke en onderlinge problemen zorgen ervoor dat je erg gaat meeleven met het verhaal. Ik hoop eigenlijk dat er nog een vervolg komt, want ik zou best meer willen lezen over de ontwikkelingen die de personages kunnen maken!

Ik zou Mimic zeker aanraden aan alle thrillerlezers! Vooral de schrijfstijl van Daniel Cole zorgt ervoor dat je dit boek in 1 ruk wilt uitlezen.

Libris | Mimic, Daniel Cole

Ik wil LS Amsterdam erg bedanken voor dit exemplaar! Dat ik het boek gekregen hebt, heeft op geen enkele manier mijn mening beïnvloedt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *