Lilian Beleeft

De uitgeverij Luitingh Sijthoff organiseerde een leesclub voor mensen die nog nooit een boek van Danielle Steel hadden gelezen. Ik was één van hen, maar blijft het bij dit ene boek of worden het er meer?

De Flaptekst
Als de jonge Isabelle McAvoy bij een kunstgalerie in Parijs de rijke en oudere Putnam Armstrong ontmoet, voelt haar leven als een droom. Maar als ze plotseling zwanger raakt, weet ze dat trouwen uitgesloten is en vlucht ze terug naar New York. Maar vanaf dat moment lijkt ze altijd pech te hebben in de liefde… Wanneer Isabelle jaren later, na drie mislukte relaties maar drie prachtige dochters, toch ineens uit onverwachte hoek de liefde vindt, lijkt eindelijk alles voor de wind te gaan. Maar hoe sterk is de band tussen Isabelle en haar dochters als er een geheim uit het verleden aan het licht komt?

Mijn mening
Nog niet eerder las ik een boek van Danielle Steel, wat op zich best knap is als je kijkt hoeveel boeken zij al geschreven heeft. Vermoedelijk vond ik ze wat stoffig, omdat mijn moeder ze vroeger ook al las..
Maar ik moet zeggen dat ik positief verrast ben. De schrijfstijl van Steel is ontzettend vlot en ik ben echt door het boek gevlogen. Soms vlogen we iets te snel, dit vooral doordat Steel sommige gebeurtenissen heel snel behandelt.
Op andere momenten worden de gebeurtenissen en emoties juist heel diep en uitgebreid beschreven, waardoor je de personages goed leert kennen.

Soms vond ik het verhaal wat naïef en ongeloofwaardig, maar aan de andere kant kom ik uit een gezin dat best een gelijkwaardige familiesituatie heeft. Nu is die ook inderdaad wat bijzonder en niet standaard, maar toch 😉
Verder is het gewoon een vermakelijke roman. Er wordt toegewerkt naar ‘een groot geheim’, dat vrij voorspelbaar was maar niet saai werd. Ik vind dit boek echt een heel leuk tussendoortje.

Ga ik vaker boeken van Danielle Steel lezen? Jazeker! LS, bedankt voor deze leuke leeservaring!

Libris | Onverwacht geluk, Danielle Steel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *