Lilian Beleeft

De Liefdesbrief is een heruitgave van Seeing Double nadat dit boek jaren geleden niet goed ontvangen werd.

Flaptekst

In De liefdesbrief krijgt de jonge journaliste Joanna de opdracht verslag te doen van de uitvaart van Sir James Harrison, een wereldberoemde acteur. Na de begrafenis ontvangt ze een mysterieuze brief, met aanwijzingen die naar een explosief geheim lijken te leiden – een geheim dat de acteur zeventig jaar lang verborgen heeft gehouden. Met behulp van Sir James’ kleinzoon ontrafelt Joanna langzaam maar zeker het raadselachtige verhaal. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze echter dat verschillende machtige mensen de brief willen hebben. En die zullen haar ten koste van alles proberen tegen te houden…

De liefdesbrief is een wervelend en meeslepend verhaal vol geheimen, spanning en onvergetelijke wendingen van de bestsellerauteur van deze eeuw.

Mijn mening

De populariteit van Lucinda Riley is niet te ontkennen en haar overlijden heeft heel wat teweeg gebracht. Dat er zo snel een nieuw boek wordt gepubliceerd vind ik dan ook heel fijn!

De liefdesbrief gaat vooral over journaliste Joanna, die van een oud dametje een brief krijgt toegestopt. Deze brief heeft betrekking op een recent overleden acteur.
Wanneer het vrouwtje onder verdachte omstandigheden overleden blijkt te zijn, besluit Joanna te onderzoeken wat de herkomst van de brief is.

Joanna is een ambitieuze jonge journaliste, die graag een knaller van een artikel wilt schrijven. De gekregen brief lijkt hier uitermate geschikt voor. Echter lijkt het wel alsof er allemaal bijzondere dingen gebeuren sinds ze de brief in handen krijgt. Wanneer er ingebroken wordt en haar beste vriend Simon zich vreemd gaat gedragen weer Joanna niet meer wie ze kan vertrouwen.

Lucinda Riley heeft op een heel leuke manier de spanning in dit verhaal weten te verwerken. De hoofdstukken zijn niet overdreven lang en worden vaak afgesloten met een cliffhanger of spannende gebeurtenis. Dit zorgt ervoor dat je niet kan stoppen met lezen.

Langzaam beginnen er steeds meer puzzelstukjes in elkaar te vallen, en ben je samen met Joanna over de oplossing aan het nadenken. Er vallen behoorlijk wat doden, wat zorgt dat deze roman een macaber tintje krijgt maar ook helemaal onder je huid kruipt. Het boek wegleggen gaat niet gemakkelijk!

Je merkt dat het verhaal al wat ouder is, zo zijn er weinig mobiele telefoons en wordt er gebruikt gemaakt van een fax. Dit vond ik erg leuk omdat het oplossen van het mysterie ook wat langzamer gaan dan wanneer de moderne technologie wel aanwezig was geweest.

Ik vind dat Riley een leuk uitstapje heeft gemaakt met dit redelijk spannende boek. Ze raakt hier en daar gevoelige snaren over het Britse Koningshuis maar het is zeker geloofwaardig. Waarschijnlijk is dat ook het probleem geweest toen zij het voor het eerst uitbracht 😉
Absoluut een aanrader voor alle fans van Riley, maar zeker ook als je de Zeven Zussen serie wat saaier vond door de vele historische feiten.

Specificaties
ISBN: 9789401615631
Vorm: Paperback
Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
Druk: 1e
Verschenen: 07-09-2021
Taal: Nederlands
Genre: Literaire fictie

Koop De Liefdesbrief (bol.com)

Ik heb dit boek als e-boek gekregen van de uitgeverij in ruil voor mijn eerlijke recensie.
Ik maak gebruik van affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *