Lilian Beleeft

Een moderne en grappige roman over exen, onvolmaakte ouders, vrienden met kinderen en een man die verdwijnt zodra hij ‘ik hou van je’ zegt.

Flaptekst
Nina Dean vindt het niet erg om vrijgezel te zijn. Ze heeft haar leven op de rit, een prima relatie met haar ex en genoeg vrienden om haar sociale agenda vol te krijgen. Maar dan gebeurt het onwaarschijnlijke: ze ontmoet Max, via een datingapp. Hij is knap, heeft een goddelijk lichaam én een vaste baan. Maar bovenal kunnen ze urenlang praten, hebben ze allebei een hekel aan sport, dansen ze samen als dwazen en hebben ze na één date al een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Totdat Max plotseling niets meer van zich laat horen. Nina wordt gedwongen haar problemen onder ogen te zien: haar vaders Alzheimer wordt heftiger, en daarmee ook de ontkenningsfase van haar moeder, haar redacteur vindt haar nieuwe boekidee verschrikkelijk, en haar beste vriendin laat haar in de kou staan. Hoe wordt Nina ooit weer gelukkig?

Mijn Mening
Schimmen gaat over het leven van dertiger Nina Dean. Op aandringen van vriendin Lola installeert ze een datingapp, waar ze Max leert kennen. De perfecte match én de perfecte man. Of toch niet?
Naast het liefdesleven van Nina, lees je ook over haar struggles met werk, vriendinnen met kinderen en over de relatie met haar ouders.

Ik wist vooraf niet goed wat ik van dit boek kon verwachten. De cover vind ik onwijs zoet met de lichte kleuren, wat mij direct aansprak. Ik verwachtte eigenlijk een dramatisch boek maar dat is het absoluut niet. Schimmen weerspiegelt voor mij het echte leven. Liefde, vriendinnen, een beetje drama, en verder kabbelt het wat voort.
Dit klinkt heel saai, maar was het gelukkig niet want de schrijfstijl en de gebeurtenissen zorgen ervoor dat je door blijft lezen. Hoewel ik in het begin even in moest komen, wordt het vanaf de helft echt een pageturner. Ik heb hardop moeten lachen, heb stukjes voorgelezen aan mijn vriend en had vooral een hoop herkenbaarheid.
Ik vond vooral de stukken met betrekking tot Nina’s ouders en hoe zij omgaan met Alzheimer heel indrukwekkend en met veel emotie geschreven.

Het boek is zeker een aanrader als je opzoek bent naar een leuke roman zonder al te veel drama, een serieuze ondertoon maar ook een leuke dosis humor. Ik ben positief verrast door Dolly Alderton!

Link: Libris | Schimmen, Dolly Alderton

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever maar dit heeft geen invloed op mijn mening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *