Lilian Beleeft

Op 1 april kwam het nieuwe boek van Heleen Smit uit; in de knel. Wat kan je verwachten van deze polderthriller?

Flaptekst
De wanorde is groter dan ooit op de boerderij van haar ouders. Kan Noor het bedrijf nog redden en ten koste van wat? Noor Aalberts is gelukkig met haar stadse leven in Amsterdam, al staat dat in groot contrast met haar jeugd in de Achterhoek. Na een noodkreet van een familielid keert Noor terug naar de boerderij waar ze is opgegroeid maar al jaren niet meer is geweest. Ze treft een complete chaos aan en haar vader is nergens te bekennen.

Mijn Mening
Het onderschrift polderthriller maakt mij direct nieuwsgierig. Hoewel de achterflap al heeft aangegeven dat het om een verhaal in de Achterhoek gaat, krijg je bij de cover het idee dat het zich in duistere schuren afspeelt.
Bij de eerste regels zit je al gelijk in het verhaal. Er gebeurt vanalles, en ik hou ervan als de bom direct gedropt wordt.
Je leert het personage van Noortje goed kennen, evenals die van haar vader. De rest van de personages worden minder uitgewerkt, maar dit had misschien ook geen toegevoegde waarde gehad.
Helaas maakt Noortje soms een wat te overdreven indruk waardoor het onrealistisch wordt. Dit past echter wel goed binnen de sfeer van het verhaal.

Doordat er veel gebeurt daar in de Achterhoek, blijf je constant doorlezen. Heleen geeft met mondjesmaat informatie vrij over wat er nou voorgevallen zou kunnen zijn, en het plot was dan ook best verrassend. Stiekem had ik toch iets anders verwacht!

Heleen Smit heeft een leuke, vlotte polderthriller neergezet. Het is geen ‘spooky’ thriller, maar echt een boek in de categorie spannend verhaal. Ook zeer goed te lezen wanneer je normaal geen thrillers leest omdat je, net zoals ik, nog al eens in de ban kan raken van de spanning (halló nachtmerries).

ISBN: 9789461094742
Vorm: Paperback
Uitgever: De Crime Compagnie
Verschenen: 01-04-2021
Pagina’s: 300 pp.
Libris | In de knel, Heleen Smit

Ik heb dit boek gekregen van De Crime Compagnie, dit heeft geen invloed op mijn mening over dit boek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *