Lilian Beleeft

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour rondom Layla van Colleen Hoover!

Flaptekst

Colleen Hoover brengt met ‘Layla’ psychologische spanning op topniveau. Leeds is ervan overtuigd dat hij de rest van zijn leven met Layla zal zijn, maar dan belandt ze in het ziekenhuis met hersenletsel. Ze verandert zo dat hij zich niet meer met haar verbonden voelt. Dan ontmoet hij Willow en langzaam wordt hij verliefd op haar. Hiermee brengt hij echter Layla in gevaar. Hij moet kiezen, maar als hij de verkeerde keuze maakt, kan het voor hen alle drie verkeerd aflopen.

Colleen Hoover is een van de grootste new adult- en romanceauteurs van dit moment. ‘Layla’ is Hoover op haar beklemmendst. Eerder verscheen van haar ook ‘De waarheid’.

Mijn mening

Ik zal maar direct met de deur in huis vallen; dit boek was het helaas niet voor mij.

Het boek wordt verteld vanuit Leeds, in ik-perspectief. Dit vind ik al lastig omdat ik me moeilijker kan verplaatsen met een mannelijk persoon. Daarnaast is Leeds zijn gedachtengang heel rommelig en eerlijk gezegd een beetje saai.

Hoewel dit boek dus Layla heet, kom je over Layla niet meer te weten dan dat wat Leeds ons vertelt. Layla komt over als een onzeker meisje, beschadigd door het ongeluk waardoor ze in het ziekenhuis terecht kwam.

Je leest het verhaal in het begin afwisselend tussen het verleden en het heden. Op een gegeven moment komen deze twee verhaallijnen samen en gaat het enkel verder in t heden.
Het boek start onwijs sterk. Ik had gemist dat het een paranormale thriller is, waardoor ik even bang was voor nachtmerries. Maar na de eerste 90 bladzijden is het spannende er eigenlijk weer van af. Het wordt vanaf hier een spannende roman, met vooral veel dialogen en weinig gebeurtenissen. Want hoewel het boek zich afspeelt over een periode van zo’n 2-3 weken, maken de personen weinig mee. Leeds blijft herhalen dat hij iets doet wat hij niet hoort te doen, je komt meer te weten over het ongeluk en je leert Willow kennen.
Dit blijft vervolgens doorsukkelen tot er meer duidelijk wordt op driekwart van het boek. Hier is dan ook een oplevering in de spanning en wordt het boek weer interessanter. Het einde is verrassend en heeft het een klein beetje goedgemaakt.

Hoewel het verhaal mij dus niet kon helemaal kon blijven boeien, heeft Colleen Hoover een prettige schrijfstijl. Het boek leest vlot, er worden geen moeilijke woorden gebruikt en de sfeer wordt goed neergezet. Het begin van het boek laat mij merken dat er zeker potentie zit om een goede thriller neer te zetten, maar dat is hier helaas niet gelukt.

Voor mijn gevoel is dit een gevalletje ‘love it or hate it’, aangezien ik ook heel veel positieve reacties heb gelezen. Ik vind het dan ook weg jammer dat het voor mij tegengevallen is!

Lees ook de recensies van mijn collega-bookstagrammers:

Specificaties

ISBN: 9789020541694
Vorm: Paperback
Uitgever: Z&K
Druk: 1e
Verschenen: 19-10-2021
Taal: Nederlands
Pagina’s: 320 pp.
Genre: Thrillers & misdaad

Koop Layla (bol.com)

Ik heb dit boek gekregen van de uitgeverij in ruil voor mijn eerlijke recensie.
Ik maak gebruik van affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *