Lilian Beleeft

Soms heb je boeken die je veel te lang laat liggen, welke vervolgens zó goed zijn dat je baalt dat je het niet eerder hebt gelezen. Schaduwkoningin heeft om onbekende reden veel te lang op mijn tbr-stapel gelegen, maar dit weekend heb ik hem eindelijk opgepakt.

Flaptekst

Het gerucht gaat dat in de stallen van het paleis van Winchester een baby te vondeling is gelegd. Isa weet wie de ouders van het meisje zijn en moet dit levensgevaarlijke geheim koste wat kost bewaren. Ze laat het meisje, Elvina, samen met haar eigen zoontje Arthur opgroeien in een afgelegen burcht. Als ze ouder worden gaan Elvina en Arthur regelmatig paardrijden in de omgeving. Tot ze op een dag niet thuiskomen…

Mijn mening

Schaduwkoningin is een historische roman met een spannend tintje. Niet direct wat je verwacht van De Crime Compagnie, maar wel een mooie aanvulling op hun collectie.

Het boek speelt zich af in de Middeleeuwen, en zit vol ridders, conflicten en intriges.
De personages zijn goed uitgewerkt. Je volgt diverse personages waardoor je ze allemaal goed leert kennen.
We volgen vooral Isa, de schaduwkoningin. Wanneer Koning Willem niet aanwezig is, voert Isa het bewind. Isa is een harde dame en behoorlijk slinks maar wel op zo’n manier dat je sympathie voor haar hebt.

De vrouw van Willem, koningin Mathilda, is niet blij met Isa als Schaduwkoningin. De reden hiervoor wordt steeds duidelijker. Wellicht waren dit details die je vanuit boek 1 al wist maar nu duurde het iets langer om er achter te komen.

Arthur is Isa’s zoon, een koningskind door zijn afstamming. Echt een jonge man zoals ze in de Middeleeuwen behoren te zijn. Groot, stoer en vol vechtlust.

In de flaptekst wordt verwezen naar een baby die te vondeling is gelegd; Elvina. Niet op haar mondje gevallen en heerlijk sarcastisch. Hoewel soms wat naïef, past het helemaal in het verhaal.

Het boek is niet super spannend, maar je bent wel constant aan het afvragen hoe het gaat aflopen. Hierdoor wil je blijven doorlezen. De hoofdstukken zijn kort, de perspectieven wisselen vaak en daardoor blijft er veel vaart in het verhaal. Daarnaast is de schrijfstijl gemakkelijk te lezen, zonder veel moeilijke woorden. Een boek waar je zo doorheen vliegt.

Ik ben erg verrast door De Schaduwkoningin en heb me meermaals afgevraagd waarom ik dit boek niet eerder heb opgepakt. Het boek heeft me echt gegrepen en stiekem ook mijn hart gebroken. Ik hoop heel hard dat er nog een derde deel komt, want ik ben super benieuwd hoe de verhaallijn zich verder ontwikkelt en wat de gevolgen zijn van de laatste scène!

Een aanrader als je van historische romans houdt!

Specificaties
ISBN: 9789461095152
Vorm: Paperback
Uitgever: De Crime Compagnie
Pagina’s: 300 pp.
Genre: Thrillers & misdaad

Koop De Schaduwkoningin

Ik heb dit boek gekregen van de uitgeverij, in ruil voor mijn eerlijke mening.

Ik maak gebruik van affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *