Lilian Beleeft

Het tweede deel van de Kate Linville serie kwam recent uit, ik kan niet wachten op deel 3!

Flaptekst
In de thriller Moordenaar, het tweede deel in de serie van bestsellerauteur Charlotte Link met brigadier Kate Linville en inspecteur Caleb Hill in de hoofdrol, wordt in de hooglanden van Noord-Engeland het lijk gevonden van de veertienjarige Saskia, die een jaar geleden plotseling verdween. Niet veel later wordt de veertienjarige Amelie in een auto getrokken en ontvoerd. De politie van Scarborough heeft haar handen vol aan de zaak en vreest voor een seriemoordenaar. In de media gaat het vanzelfsprekend alleen nog maar over de ‘High Moor Killer’ en de druk op hoofdinspecteur Caleb Hale neemt al snel toe.

Rechercheur Kate Linville van Scotland Yard is ondertussen bezig om haar voormalige ouderlijk huis te verkopen en maakt bij toeval kennis met Amelies totaal wanhopige familie. Zo wordt ze de onvrijwillige onderzoeker in een drama dat geen einde lijkt te hebben. En dan verdwijnt er nóg een meisje…

Mijn mening
In dit 2e deel over Kate Linville raken er meisjes vermist. Op het eerste oog lijken zij weggelopen, maar is dat wel zo?

Wanneer het huis van Kates vermoorde vader helemaal uitgewoond is door de huurders, besluit Kate het echt te verkopen. Omdat ze niet in het huis kan slapen, vertrekt ze naar een B&B.
Wanneer de dochter van de eigenaren vermist raakt, komt Kate weer in de verleiding om Caleb Hale te ‘helpen’ met het onderzoek, ondanks dat ze geen jurisdictie heeft binnen het gebied.

Op dezelfde dag dat dit meisje vermist raakt wordt ook het lijkt gevonden van een andere tiener die al lange tijd vermist was. Is er een verband? En zo ja, welke?

In Moordenaar leren we Kate Linville nog beter kennen. Op sommige momenten lijkt het meer om Kate te gaan dan om het onderzoek maar Charlotte Link weet dit op een goede manier te verwerken. Het wordt niet saai en Kate is een heel interessant personage. Het lijkt er in dit deel op dat Kate eindelijk de liefde zal vinden, wat ik haar persoonlijk erg gun! Dit is allemaal mooi verweven met de hoofdlijnen van het boek.

Het boek is ook op zichzelf te lezen, maar ik zou aanraden om deel 1 (Leugenaar) wel eerst te lezen. Het geeft meer diepte aan de personages en je zal bepaalde verwijzingen beter snappen.

Hoewel Moordenaar ruim 600 bladzijden telt, leest het erg vlot. Er gebeurt genoeg, de verdenkingen worden weer heel goed neergezet en de persoonlijke verhalen van de personages zorgen voor extra verdieping. Het plot is verrassend en had ik niet aan zien komen, alhoewel het wel een beetje onverwacht kwam. Alsof Link opeens bedacht dat ze het verhaal toch maar moest gaan afronden. Het is niet mega spannend, maar er zit voldoende spanning in om de puzzelstukjes bij elkaar te zoeken.

Ik heb weer genoten van dit deel, en hoop dat deel 3 snel uitkomt!

Specificaties

ISBN: 9789401615624
Vorm: Paperback
Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
Verschenen: 12-10-2021
Genre: Thrillers & misdaad
Koop Moordenaar (bol.com)

Ik heb dit boek van de uitgeverij gekregen in ruil voor mijn eerlijke recensie.
Ik maak gebruik van affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *