Lilian Beleeft

Wanneer James Patterson en JD Barker samen een boek schrijven, zijn de verwachtingen hoog! Maar maken zij die verwachtingen waar?

Flaptekst
Al sinds hun traumatische kindertijd vertrouwen Michael en Megan Fitzgerald alleen elkaar. Ze moeten wel, na alles wat hun ouders hun hebben aangedaan. Als Michael thuiskomt en het lijk van een onbekende vrouw in zijn badkuip vindt, belt hij direct de politie. Maar als die even later op de stoep staat, hebben ze bewijs dat Michael het slachtoffer kende. Waarom kan Michael zich daar niets van herinneren?

Het mag duidelijk zijn dat iemand een gruwelijk spel met hem speelt. Terwijl Michael wordt afgevoerd naar het politiebureau, zet Megan alles op alles om haar broer vrij te krijgen. Als het dodental oploopt en de moorden steeds meer herinneringen aan hun kindertijd oproepen, begint zelfs zij te twijfelen. Hoe goed kent ze haar broer echt?

Mijn mening
Je hebt het slachtoffer nooit eerder gezien. Maar de politie zegt van wel.
De titel, ondertitel en flaptekst maakten mij direct enthousiast. Hoewel ik nog niets van James Patterson gelezen heb, heb ik de trilogie van JD Barker echt verslonden. Wát een goede boeken zijn dat!
Dan de Kustmoorden. De Engelse titel Coast to Coast murders vond ik een begrijpelijkere titel. Door heel Amerika worden moorden gepleegd, die op de een of andere manier verband met elkaar lijken te hebben.
Michael vindt op een dag een lijk in zijn bad, van een onbekend meisje. Maar uit politieonderzoek blijkt dat ze een relatie met elkaar hebben. Michael weet hier helemaal niets van, maar hij schijnt wel van meer dingen zich niets te herinneren….

Je leest het verhaal uit verschillende perspectieven maar het blijft constant duidelijk wiens verhaal je leest. Dit zorgt ervoor dat je alle personages goed leert kennen.

Hoewel het verhaal eigenlijk behoorlijk voortkabbelt, is het op geen enkele manier saai. Er hangt een heel duistere, onheilspellende sfeer en je komt steeds meer te weten over het leven van Michael en Megan. Het hele boek door heb ik nagedacht over wat er nou voor scenario’s mogelijk waren. Als je zelfs tijdens het uitruimen van de vaatwasser aan het nadenken bent over het plot, dan heeft een boek mij goed te pakken hoor!
En wanneer je denkt dat je alles uitgevogeld hebt komt die bekende fenomeen weer; niets is wat het lijkt!

Ik vond de Kustmoorden echt een onwijs goede (psychologische) thriller. Ik heb dit boek in 2 dagen uitgelezen, en ik was er tussendoor contant mee bezig. Ik vind dit boek ook echt ideaal voor een buddyread; je kan oneindig speculeren over wat er aan de hand is. Ik heb ervan genoten!
In de beschrijving van het boek staat dat het de start is van een nieuwe serie en ik kan niet wachten op het volgende deel!

Libris | De kustmoorden, J.D. Barker ; James Patterson

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *