Lilian Beleeft

In het kader van Spooktober las ik Riley Sager en ik ben positief verrast!

Flaptekst

Hoe was het om in dat huis te wonen? Maggie Holt is die vraag wel gewend. Vijfentwintig jaar geleden verhuisde ze met haar ouders, Ewan en Jess, naar Baneberry Hall, een negentiende-eeuws landhuis in Vermont. Drie weken later waren ze er halsoverkop uit vertrokken; een traumatische gebeurtenis waarover Ewan later een bestseller zou schrijven.

Tegenwoordig knapt Maggie oude woningen op en ze kan zich de gebeurtenissen van toen nauwelijks herinneren. Ze gelooft ook eigenlijk geen woord van wat er in haar vaders boek staat. Wanneer ze na zijn dood Baneberry Hall erft, gaat ze terug naar de plek waar het allemaal begon. Ze is van plan om het pand een facelift te geven en te verkopen. Haar terugkeer wordt met argusogen bekeken door de inwoners, want het kleine stadje is er niet goed vanaf gekomen in haar vaders boek. Zodra Maggie over de drempel van Baneberry Hall stapt begint ze zich af te vragen of er toch geen waarheid in het boek schuilt.

Mijn mening

Geef mij de meest vieze moorden en autopthies, maar griezelige boeken moet ik niets van hebben. Dacht ik, tenminste! Om eens buiten mijn comfortzone te lezen besloot ik dit boek van Riley Sager op te pakken. Ik had al gehoord dat hij behoorlijk spannend is, dus ik had mezelf voorbereid op een goed potje griezelen.

Maggie heeft met haar ouders in Baneberry Hall gewoond, waar zij het 20 dagen uitgehouden hebben. Maggies vader schreef Huis der Verschikkingen , waarin hij uitgebreid beschrijft welke onverklaarbare zaken zich binnen de muren van het huis hebben afgespeeld.

Maggie was toen 5 jaar oud en herinnert zich er weinig van. Beter nog, ze is ervan overtuigd dat alles gelogen is. Wanneer haar vader overlijdt en Maggie Baneberry Hall erft, besluit ze om het huis op te knappen en te verkopen. Ze had echter 1 boodschap van haar vader gekregen; het is er niet veilig. Niet voor jou.

De sfeer in het boek is super goed neergezet. Er is een constante spanning en het gaat helemaal onder je huid zitten. Doordat je afwisselend het verhaal van Huis der Verschikkingen leest vanuit het perspectief van Maggies vader en het heden vanuit Maggie ontstaat er spannend verhaal. Er zijn veel cliffhangers en je weet gewoon dat er wat gaat gebeuren waardoor je het boek niet weg kunt leggen.

Uiteindelijk vond ik het plot minder spannend dan verwacht, maar wel heel goed uitgewerkt. Even was ik bang dat het einde zou tegenvallen, maar na nog een laatste plottwist werd dat helemaal goedgemaakt.

Ik vind dit boek echt een aanrader voor spooktober. Het zal niet snel voor nachtmerries zorgen, maar zorgt zeker voor een paar uur griezelen.

Specificaties

ISBN: 9789026353062
Vorm: Paperback
Uitgever: Ambo|Anthos
Verschenen: 12-03-2021
Taal: Nederlands
Pagina’s: 416 pp.
Genre: Thrillers & misdaad

Koop “voor het donker thuis”

Ik maak gebruik van affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *