Lilian Beleeft

De tijd tikt.. één kans om haar te vinden. Gaat het lukken?

Flaptekst

Meg en haar dochter Grace zijn zeer geliefd in het stadje Ashford. Dus wanneer Meg vermoord gevonden wordt en Grace vermist is, is iedereen in shock. Niet in de minste plaats omdat Grace al jaren ziek is en misschien nog maar een paar dagen te leven heeft. Wie vermoordde de moeder die haar leven in dienst stelde van haar zieke dochter, en wie ontvoerde de dochter, die zonder haar medicijnen niet overleeft? De zoektocht levert onvoorstelbare en schokkende antwoorden op.

Mijn mening

Meg en Grace zijn het voorbeeld van de perfecte moeder-dochter relatie, is het niet dat Grace ontzettend ziek is en compleet afhankelijk van Meg. Grace kan niet zonder haar medicijnen.
Wanneer Cara een tas kleding bij Meg en Grace gaat brengen treft zij Meg dood aan; vermoord. En Grace is vermist.
Simon, Grace haar vader, heeft eerder geprobeerd haar te ontvoeren. De jacht is dus geopend om Grace zo snel mogelijk terug te vinden. Gaat dat lukken?

Je leest het verhaal afwisselend vanuit Cara en vanuit journalist Jon.
Jon heeft eerder een artikel gepubliceerd over Meg en Grace, en het feit dat Simon zijn dochter niet mocht zien. Dit werd niet bepaald in dank afgenomen door de gemeenschap en Jon heeft dan ook een straatverbod gekregen.
Toch kan hij het niet loslaten en hij besluit opzoek te gaan naar Grace.

Cara is het buurmeisje en een vriendin van Grace. Helaas heeft ze de laatste tijd minder aandacht besteed aan Grace en voelt zij zich daar nu heel schuldig over. Ook zij besluit op onderzoek te gaan, waarna haar pad met dat van Jon kruist en zij samen hun zoektocht voortzetten.

De personages in Waar is Grace zijn goed uitgewerkt. Je krijgt via dagboekstukken ook een goed beeld van Grace. Helaas waren de stukken van Jon erg rommelig geschreven. Dit past wel bij het personage maar zorgde niet voor een positief beeld.

De spanning is zeker aan het begin goed opgebouwd. Er worden verschillende personen verdacht gemaakt, waardoor je wilt blijven doorlezen. Langzaam vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Helaas is op 3/4e van het boek het wel duidelijk wat er gebeurd is, waardoor de spanning weer erg inzakt. Er volgen nog enkele plottwist om in de details compleet te maken, maar dit voelt niet meer zo belangrijk.

Deze psychologische thriller zit goed in elkaar, vooral aan het begin dus. Het was voor mij leuker geweest als het plot later in het verhaal bekend was geworden, zodat het geheel spannender zou blijven. Door de vlotte schrijfstijl vlieg je door het verhaal, alleen het einde kon me niet meer zo boeien. Ik bleef achter met een ‘is dit het nou’-gevoel. Ik vind dit wel een aanrader voor de beginnende thrillerlezer, of als je niet zo van heel spannende verhalen houdt.
Al met al 3 sterren van mij.

Specificaties

ISBN: 9789026151316
Vorm: Paperback
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
Verschenen: 14-09-2021
Pagina’s: 352 pp.
Genre: Thrillers & misdaad

Waar is Grace (bol.com)

Ik heb dit boek gekregen van de uitgeverij in ruil voor mijn eerlijke mening.
Ik maak gebruik van affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *